Slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers dalījās ar savu vistas un sēņu pīrāga recepti, kas, pēc viņa vārdiem, ir ļoti vienkārši pagatavojams un prasīs tikai 30 minūtes jūsu laika.
Vistas pīrāgs ir ideālas sātīgas vakariņas aukstos ziemas vakaros. Šajā kopīgotajā receptē nav sarežģītu sastāvdaļu, un jums nav nepieciešams izmantot daudz trauku.
Sastāvdaļas vistas pīrāga pagatavošanai
500 g vistas kājas bez ādas un kauliem
Olīveļļa
Lociņu ķekars
1 sīpols
320 g sēņu
320 g gatavās kārtainās mīklas
600 ml piena
1 ēdamkarote augstākās kvalitātes miltu
1 ēdamkarote pilngraudu sinepju
80 g spinātu un rukolas
Pīrāga pagatavošanas metode
Sasmalciniet vistas gaļu gabaliņos. Pannā uzkarsējiet nedaudz olīveļļas un apcepiet vistas gabaliņus līdz tie ir zeltaini. Izņemiet no pannas un nolieciet malā.
Ķerieties pie pildījuma pagatavošanas. Tajā pašā pannā apcepiet sasmalcinātu sīpolu un lociņus līdz tie kļūst mīksti. Pievienojiet sēnes un apcepiet, līdz tās kļūst zeltainas un šķidrums no tām iztvaiko.
Gatavojiet mērci – oemaisiet miltus pannā ar sēnēm un sīpoliem. Lēnām pielejiet pienu, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no kunkuļiem. Pievienojiet sinepes un labi samaisiet, līdz mērce sabiezē. Iemaisiet apceptos vistas gabaliņus, spinātus un rukolu sagatavotajā mērcē. Visu samaisiet un noņemiet no uguns.
Izklājiet kārtaino mīklu uz cepešpannas vai cepamtraukā. Pievienojiet pildījumu un pārklājiet ar mīklas virsslāni. Malas cieši aizspiediet. Ar nazi uz mīklas izveidojiet dažas nelielas iegriezes, lai izplūstu tvaiks.
Cepiet pīrāgu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes vai līdz mīkla kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga. Pasniedziet karstu ar svaigu salātu porciju vai dārzeņu piedevām.